Groenste Kind Van De Week

Week 5

Elke week gaat Patrick op zoek naar Het Groenste Kind. Deze week is hij op bezoek bij Jesse. Jesse werkt al twee jaar als vrijwilliger op de kinderboerderij bij hem in de buurt. Zijn droom is om later boer te worden. Het leven als boer is niet makkelijk en zeker niet voor luie mensen. Daar komt Patrick snel genoeg achter. 

 

Week 4

Elke week gaat Patrick op zoek naar Het Groenste Kind. Deze week is hij op bezoek bij David. David is een echte dieren kenner. Hij kan over bijna elk dier wel een weetje opnoemen. Het is zijn droom om bioloog te worden. Hij zit op een groene naschoolse opvang waar hij konijnen en cavia’s verzorgt en veel buiten mag spelen. Patrick is benieuwd naar de naschoolse opvang van David en zoekt hem daar op.

 

Week 3

Elke week gaat Patrick op zoek naar Het Groenste Kind. Deze week is hij op bezoek bij Joost! Sinds zijn vierde maakt hij zich kwaad over mensen die zomaar afval weggooien op straat. Sindsdien raapt hij het zwerfafval op. Inmiddels heeft hij zijn hele gezin en zijn klas aangestoken. Patrick geeft Joost groot gelijk en samen stappen ze op de fiets om de wereld een stukje schoner te maken.

 

Week 2

Ook deze week gaat Patrick op zoek naar Het Groenste Kind. Hij is dit keer op bezoek bij Clara. Bij haar thuis krioelt het van de wormen. Zij eten het keukenafval op! Met de poep van deze beestjes doet  Clara iets heel bijzonders. Wil je weten wat? Kijk dan vrijdag naar het Groenste Kind Van De Week! 

 

 

Week 1

Elke week gaat Patrick op zoek naar een groen kind. Deze week is hij op bezoek bij Sebastian. Sebastian eet wormen en insecten! Sinds hij een keer lolly’s met insecten had geproefd, was hij om. Hij vertelt dat het eten van insecten veel beter is voor het milieu dan het eten van vlees. Samen met Patrick gaat hij de keuken in om een lekkere maaltijd met insecten voor te bereiden.