Deze week in Green-Kids

De boer op!
Ben jij voorbereid op de winter? Deze week gaat Patrick met het Green-Kids team op stap om te kijken hoe de natuur zich klaarmaakt voor de kou en lopen ze een dagje mee met een valkenier. Het Groenste Kind van deze week droomt ervan om boer te worden. Ook nemen we een kijkje op een mais boerderij en leert het Green-Kids team van alles over eerlijke chocola en cacaoboeren. Yassin, Yara en Debby raden in de Speurcross deze week welke drollen welk dier draait en jij kan deze week voor de laatste keer mee raden in Raden Maarrr. Tot slot zie je dat je groente en fruit niet alleen eet, maar er ook verf en zelfs batterijen van maakt. Hoe? Check het Green-Kids Lab. 

Green-Kids zie je deze week elke werkdag om 16.55 uur en zaterdag om 16.22 uur.

Dit zie je deze week in Green-Kids:

Maandag

Mmmm, deze keer gaan Patrick en het Green-Kids team naar een chocoladefabriek! Ze mogen een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe chocola wordt gegoten. Deze chocola is ‘eerlijk’, dat betekent dat de cacaoboeren genoeg zijn betaald voor hun werk, dat is lang niet altijd zo… Smullen maar!  

Dinsdag

Het Green-Kids team en Patrick lopen mee met een echte roofvogel kenner: een valkenier. Ze leren van alles over roofvogels. De Green-Kids mogen zelfs een roofvogel op hun arm! Hoe stoer is dat?

Woensdag

Patrick en het Green-Kids team zijn in het bos en leren hoe de natuur zich voorbereidt op de winter. Ze gaan op zoek naar sporen van dieren en planten die zich klaarmaken om de kou te overleven. Ben je benieuwd wat ze vinden? Kijk dan naar Green-Kids!

Donderdag

Nederland staat vol met maisvelden. In de herfst is de mais rijp en moet het geoogst worden. Het zijn enorme velden en dus een grote klus voor de boer. Gelukkig staan Patrick en het Green-Kids team klaar om te helpen en stappen met de boer in de oogstmachine.

Vrijdag

Het Groenste Kind  van deze week is Jesse. Zijn droom is om boer te worden en hij is al twee jaar vrijwilliger bij een kinderboerderij. Patrick komt een dagje bij hem kijken en ziet wat een boer allemaal moet doen.